یک جزوه بسیار کامل در مورد جوشکاری و نظارت جوش در سازه های فلزی (فایل pdf به حجم 8 MB در 5 فصل) این جزوه برای هر دانشجوی مهندسی عمران یا فارغ التحصیلان عمران خصوصا کسانی که قصد دارند به عنوان یک ناظر سازه های فولادی عملکرد مناسب و مفیدی داشته باشند باید با خصوصیات و انواع جوش و نحوه نظارت بر آن در حد مناسبی آشنا باشند لازم می باشد ...
برای دانلود جزوه کلیک کنید ...
فصل اول حزوه جوش (۲۱۲ kb)
فصل دوم جزوه جوش (3969 kb) (بخش1 - بخش 2 - بخش 3 - بخش 4)
فصل سوم جزوه جوش (1289 kb)
فصل چهارم جزوه جوش (469 kb)
فصل پنجم جزوه جوش (2554 kb) (بخش1 - بخش2 - بخش3 )
برای دانلود کامل فایل بر روی لینک زیر کلیک کنید ...
جزوه جوشکاری و نظارت جوش در سازه های فلزی
کیفیت اتصالات و جوشکاری در ساختمانهای فولادی از موارد بسیار بسیار مهم در پایدار ماندن سازه ها و عملکرد مناسب هنگام وقوع زلزله و بارهای ناگهانی است.در واقع اگر جوشها از لحاظ کیفیت و ابعاد نامناسب باشند هیچ یک از اجزای سازه مثلا بادبندی ها نمیتوانند بخوبی عمل کنند و عملا وجودشان بی اثر خواهد شد. لازم است هر دانشجوی مهندسی عمران یا فارغ التحصیلان عمران خصوصا کسانی که قصد دارند به عنوان یک ناظر سازه های فولادی عملکرد مناسب و مفیدی داشته باشند باید با خصوصیات و انواع جوش و نحوه نظارت بر آن در حد مناسبی آشنا باشند
در اینجا برای شما یک جزوه بسیارکامل در مورد جوشکاری و نظارت جوش در سازه های فلزی (فایل pdf به حجم 8 MB در 5 فصل) تهیه کردم که در کلاسهام اونو تدریس میکنم .میتونید اونرو از لینک زیر دریافت کنید. توصیه میکنم حتما دانلود کنید
فصل اول حزوه جوش (۲۱۲ kb)
فصل دوم جزوه جوش (3969 kb) (بخش1 - بخش 2 - بخش 3 - بخش 4)
فصل سوم جزوه جوش (1289 kb)
فصل چهارم جزوه جوش (469 kb)
فصل پنجم جزوه جوش (2554 kb) (بخش1 - بخش2 - بخش3 )
به گفته وی آگاه نبودن مجریان، ناظران و پیمانکاران به علم مهندسی جوش و اعتقاد نداشتن به ضرورت حضور بازرسان جوش به عنوان یک فرآیند ویژه، اطلاعات و اصطلاحات اشتباه و دور از هر گونه پشتوانه علمی را در صنعت ساختمان رایج کرده است.
«در حال حاضر حضور یک بازرس جوش برای کنترل و تضمین کیفیت در جوش امری دور از ذهن، لوکس و غیرعملی به نظر میرسد.»
به اعتقاد این استاد دانشگاه تنها یک بررسی اجمالی نشان میدهد که بیتوجهی به این مقوله پیامدهای جانی و مالی بسیاری را به کشور تحمیل کرده است.
« اگر بم و کرمان را مورد مطالعه قرار دهیم خواهیم دید این مناطق از سالهای 1233 در معرض زمین لرزههای شدید بوده که البته تلفات جانی و مالی قابل توجهی به بار آورده است، با وجود تکرار این حوادث برنامهریزی خاصی در بخش طراحی و ساخت و ساز در کشور انجام نگرفته است.»
وی در ادامه به بحث جوش در سازه اشاره کرده و میگوید: «هزینههای گزافی صرف انجام عملیات تعمیری و رفع اشکال در مقاطع زمانی خاص میشود و همین ما را با مسایل جدیدی مثل پیچیدگی و ضعیف شدن خواص مکانیکی در منطقه جوش و اطراف آن روبهرو میکند.»
راه حلی که مهندس امامیان ارائه میدهد، آموزش مهندسان ناظر، دخالت دادن مهندسان جوش و بازرسان صلاحیت دار از سوی وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی است.
آموزش جوشکاران و انجام آزمونهای تعیین صلاحیت از آنها و برگزاری دورههای آشنایی و مقدماتی، تخصصی در هر یک از مقاطع به طور زمانبندی شده و مداوم موارد دیگری است که امامیان بر آن تاکید میکند.
وی معتقد است در صورت بیتوجهی به اهمیت جوش و بازرسی جوش در ساختمان دور از ذهن نخواهد بود که اتفاقات بم بار دیگر تکرار شود.
براي جزييات بيشتر به ادامه مطلب مراجعه فرماييد....
تاریخچه ای مختصراز جوشکاری دستی قوس برقی(S.M.A.W) قوس برقی در سال 1807توسط سرهمفری دیوی کشف شد ولی استفاده از آن در فلزات به یکدیگر هشتاد سال بعد از این کشف یعنی در سال 1881 اتفاق افتاد. فردی به نام آگوست دیمری تنز در این سال توانست با استفاده از قوس برقی و الکترود ذغالی صفحات نگهدارنده انباره باطری را به هم متصل نماید.بعد از آن یک روسی به نام نیکولاس دی بارنادوس با یک میله کربنی که دسته ای عایق داشت توانست قطعاتی را به هم جوش دهد.وی در سال 1887 اختراع خود را در انگلستان به ثبت رساند.این قدیمی ترین اختراع به ثبت رسیده در عرصه جوشکاری دستی قوسی برقی می باشد.فرایند جوشکاری با الکترود کربنی در سالهای 1880و1890در اروپا و آمریکا رواج داشت ولی استفاده ازولت زیاد (100 تا 300ولت)و آمپر زیاد (600تا 1000آمپر)در این فرایند و فلز جوش حاصله که به علت ناخالصیهای کربنی شکننده بود همه باعث می شد این فرایند با اقبال صنعت مواجه نشود . جهش از این مرحله به مرحله فرآیند جوشکاری با الکترود فلزی در سال 1889 صورت گرفت.در این سال یک محقق روس به نام اسلاویانوف و یک آمریکایی به نام چارلز کافین(بنیانگذار شرکت جنرال الکتریک)هرکدام جداگانه توانستند روش استفاده از الکترود فلزی در جوشکاری با قوس برقی را ابداع نمایند . در آغاز قرن بیستم جوشکاری دستی با قوس برقی مورد قبول صنعت واقع شد.علیرغم ایرادهای فراوان(استفاده از مفتول لخت و بدون روکش)مورد استفاده قرار گرفت.در آمریکااز مفتول لختکه دارای روکش نازکی از اکسید آهن که ماحصل زنگ خوردگی طبیعی و یا بخاطر پاشیدن عمدی آب بر روی کلافهای مفتول قبل از کشیده شدن نهایی بود استفاده می شد و گاهی این مفتول لخت با آب آهک آغشته می شد تا در هر دو وضعیت یتواند ثبات قوس برقی را بهتر فراهم آورد.آقای اسکار کجل برگ سوئدی زا باید پدر الکترودهای روکش دار مدرن شناخت وی نخستین شخصی بود که مخلوطی از مواد معدنی و آلی را به منظور کنترل قوس برقی و خصوصیات مورد نظر از فلز جوش حاصله با موفقیت به کار برد.وی اختراع خود را در سال 1907 به ثبت رساند.ماشینهای جوشکاری با فعالیت های فوق الذکر به روند تکاملی خود ادامه می دادند.در سالهای 1880 مجموعه ای از باطری پر شده به عنوان منبع نیرو در ماشین های جوشکاری به کار گرفته شد.تا اینکه در سال 1907 نخستین دستگاه Generator جوشکاری به بازار آمریکا عرضه شد .
.: Weblog Themes By Pichak :.